Isometrisch tekenen met Adobe Illustrator

Online cursus Isometrisch tekenen met Adobe Illustrator

Isometrisch tekenen met Adobe Illustrator | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

In een isometrische illustratie zit geen verdwijnpunt. Hierdoor bekijk je alles vanuit hetzelfde perspectief. Dit maakt ook dat je een isometrische illustratie perfect kunt inzetten in animaties. Hoe en waar je de illustraties ook plaatst of met elkaar animeert. Het 3D effect gaat nooit verloren en het perspectief blijft altijd behouden. 

Isometrische illustraties zijn hierdoor de meest flexibele en creatieve illustratievorm voor designers en vormgevers
Tevens biedt Illustrator maximale uitwisselingsmogelijkheden met andere Adobe pakketten als After Effects, -Photoshop en -InDesign waardoor jouw illustratie eenvoudig tot leven komt als illustratie, posterontwerp, moving infographic, animatie of in video.

Doel van de cursus

Je leert allerlei technieken waarmee je isometrische illustraties kunt maken. Zo leer je hoe je een isometrisch grid moet opzetten. Maar ook hoe je met behulp van Actions illustraties snel kunt omzetten naar isometrische vormen. Of gebruik maakt van de 3D effecten om isometrische vormen te creëren. Aan de hand van praktische voorbeelden leer je hoe je consistent gebruik maakt van licht en schaduw. Naast het ontwerpen van geometrische objecten leer je ook organische vormen in isometrie te tekenen.

Wat ga je leren

 • Uitleg van het isometrisch perspectief tekenen
 • Isometrisch lijnengrid in illustrator opzetten
 • Tekenen op het isometrisch grid
 • Vormen creëren met het vormgereedschap en de pathfinder
 • 2D tekening transformeren naar isometrie
 • Automatische handelingen maken voor isometrie (Actions)
 • Licht, schaduw en kleuren toepassen(Shadows/Tints)
 • Praktisch isometrisch ontwerp van huis met ramen, deur en luifel 
 • Praktisch isometrisch ontwerp van straatmeubilair, brug, bomen en bloemen
 • Vrije illustraties maken in isometrie
 • Praktische kunstpenseel toepassingen (Artbrush)
 • Isometrische vormen creëren met 3D effect Extrude & Bevel
 • 3D illustraties met 3D effect-Draaien (Revolve)
 • Werken met symboolbibliotheek (Symbols)
 • Patronen, verlopen en texturen toepassen op illustratie (Patterns)

Duur en studiebelasting

De duur van deze videocursus is 6 uur met een studiebelasting van minimaal 16 uur. Onze video’s zijn met zorg gemonteerd. Hierin leggen we in een zo kort mogelijke tijd exact uit wat je moet weten. Echter om je deze technieken volledig eigen te maken zul je met al het geleerde moeten experimenteren en oefenen. Hiervoor kun je ofwel ons downloadbaar materiaal of eigen materiaal gebruiken. Houd rekening met een minimale studiebelasting van drie keer de videoduur.

Doelgroep van deze cursus

Illustratoren, vormgevers, animatoren en ontwerpers die zich het isometrisch tekenen in Adobe Illustrator eigen willen maken.

Lesmaterialen

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Al onze video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Engelse Interface van de software maar we benoemen in onze uitleg ook de Nederlandse (vak)termen. Je dient zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit instructievideo’s verdeeld over hoofdstukken. Wij adviseren om de volgorde van de hoofdstukken en de video’s aan te houden aangezien latere video’s vaak teruggrijpen op geleerde kennis in eerder video’s.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Om aan deze cursus te kunnen deelnemen heb je al wel voldoende basiskennis en ervaring nodig met het vector tekenprogramma Adobe Illustrator. Heb je deze kennis niet dan kun je het beste eerst onze cursus Snel op weg met Adobe Illustrator volgen.

Toetsing

Deze cursus bevat geen (eind)toets. Je ontvangt bij afronding een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat / afronding

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een gewaarmerkt bewijs van afronding. 

Tip: Bewaar je bewijs van afronding bij je (LinkedIn) profiel, At Monday Talentcard®, portfolio of online CV. Zo raak je het nooit meer kwijt en toon je bovendien aan iedereen jouw ambitie en talent. 

Creativiteit
Klantgerichtheid