Effectief communiceren

Online cursus Beter communiceren

Je eigen performance op het gebied van communicatie verbeteren? Deze online training geeft je de tools om dat voor elkaar te krijgen. Op een overzichtelijke manier krijg je alle hoofdzaken voorgeschoteld van een effectief communicatieproces. Ook geschikt als opfrisser van je theoretische kennis. 

Iedereen heeft wel een vaag idee over wat communicatie is. Via het internet, TV en andere media krijg je geregeld in hap-en-snapvorm informatie over de theorie achter een effectief communicatieproces. Deze online cursus laat je op een overzichtelijke manier alle hoofdzaken zien. 

Doel van de cursus

De online cursus 'Beter communiceren' geeft je meer inzicht in het communicatieproces, onder andere op de werkvloer. Daarmee kun je je eigen performance op het gebied van communicatie verbeteren. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van basiselementen uit de communicatietheorie
  • Kennis van diverse communicatielijnen, gesprekstechnieken en communicatievormen
  • Inzicht in communicatie op de werkvloer (via praktijkvoorbeelden)
  • Kennis van LSD-techniek (Luisteren, Samenvatten, Doorvragen)
  • Onderscheiden van diverse fasen in een gesprek

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Effectief communiceren' duurt ongeveer 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 9 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van zijn eigen performance op het gebied van communicatie. Ook is deze online training heel geschikt om je theoretische kennis grondig op te frissen. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aandacht en begrip tonen, Formuleren en rapporteren, Communiceren.

Lesmaterialen

De cursus 'Beter communiceren' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Communicatieopdracht, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek 'Boerencommunicatie eitje'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Beter communiceren' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Ontwikkelen medewerkers
Overtuigingskracht
Schriftelijke vaardigheid