Persoonlijk leiderschap

Online cursus Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is van toepassing op alle aspecten van het leven. Of het nu gaat om je carrière, relaties of persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijk leiderschap stelt je in staat om de regie te nemen over je eigen leven, doelen te bereiken en een vervuld en zinvol bestaan te leiden. 

Persoonlijk leiderschap draait om het vermogen om jezelf te leiden, ongeacht je positie of rol. Het begint met inzicht krijgen in je eigen waarden, jouw sterke punten en zwaktes. Door jezelf goed te kennen, kun je effectiever doelen stellen en gericht acties vaststellen om te verbeteren. Deze visie dient als kompas, leidend in je besluitvorming en acties. Persoonlijk leiderschap houdt ook in dat je jezelf kunt motiveren, zelfs in moeilijke tijden, en dat je in staat bent om te leren en te groeien en voortdurend te streven naar zelfverbetering.

Communicatieve vaardigheden zijn essentieel binnen persoonlijk leiderschap, niet alleen in hoe je met anderen omgaat, maar ook in hoe je met jezelf praat. Het vermogen om positieve interne dialogen te voeren en feedback te geven en ontvangen is van onschatbare waarde.

Persoonlijk leiderschap is van toepassing op alle aspecten van het leven, of het nu gaat om je carrière, relaties of persoonlijke ontwikkeling. Het stelt je in staat om de regie te nemen over je eigen leven, doelen te bereiken en een vervuld en zinvol bestaan te leiden. Het begint allemaal met leiderschap van jezelf.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Persoonlijk leiderschap' leer je op welke manier je beter jezelf kunt 'leiden'.

Wat leer je 

  • Voor jezelf opkomen
  • Assertief communiceren
  • Communicatieve vaardigheden
  • Regie nemen over je eigen leven

Duur en studiebelasting

De cursus 'Persoonlijk leiderschap' duurt ongeveer 2 uur.

Doelgroep 

Deze online cursus is geschikt voor managers, leidinggevenden, teamleiders, projectteamleden, beleidsmakers en werkgevers en voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. Advies vooropleiding: mbo niveau 3. 

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: verantwoordelijkheid nemen voor je eigen ontwikkeling, zelfreflectie, initiatief nemen, grenzen verleggen, communiceren en leren.

Lesmaterialen

De cursus 'Persoonlijk leiderschap' bestaat uit een e-learning met video's, tips en een eindtoets. 

Opbouw van de cursus

De cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en wordt afgesloten met een eindtoets. 

Aantal modules

Deze online cursus bestaat uit 1 module.

Toetsing

De cursus 'Persoonlijk leiderschap' wordt afgesloten met een eindtoets.

Certificaat

Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Ambitie
Besluitvaardigheid
Discipline
Informatie-analyse
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen