Wat is de mindsettheorie en hoe zet ik dit in?

Online cursus Wat is de mindsettheorie en hoe zet ik dit in?

Liggen menselijke capaciteiten vast, of kunnen ze ontwikkelen? Dit vraagstuk is al eeuwen oud. Vandaag de dag zijn de meeste deskundigen het erover eens dat het een wisselwerking is tussen nature (aanleg) en nurture (opvoeding). Er zijn twee overtuigingen of mindsets, die in deze cursus verder uitgelegd worden.

Liggen menselijke capaciteiten vast, of kunnen ze ontwikkelen? Dit vraagstuk is al eeuwen oud. Vandaag de dag zijn de meeste deskundigen het erover eens dat het een wisselwerking is tussen nature (aanleg) en nurture (opvoeding). De visie die je hebt op de mogelijkheid van het ontwikkelen van kwaliteiten heeft belangrijke consequenties voor je leerhouding. Er zijn twee overtuigingen of mindsets, die in deze module verder uitgelegd worden. Ook wordt uitgelegd hoe deze theorie over mindsets ingezet kan worden om kinderen en leraren te motiveren, in de klas en op school. Deze module is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs.

Doel van de cursus

Aan het eind van de cursus ken je de mindsettheorie en kun je deze toepassen aan de hand van concrete handvatten voor in de klas en op school.

Wat kan of ken je na de cursus (leerdoelen)

  • Je kunt de mindsettheorie uitleggen.
  • Je weet welke mindsets er zijn en hoe je die kunt herkennen bij jezelf en bij je leerlingen.
  • Je weet hoe je je mindset kan veranderen.
  • Je kunt kritisch nadenken over de mindsettheorie aan de hand van de theoretische onderbouwing en de discussie over de effectiviteit van de theorie.
  • Je kunt een groeimindset door middel van concrete handvatten stimuleren in de klas en op school.
  • Je weet welke invloed je eigen mindsetgedrag heeft op de mindsets van de leerlingen.
  • Je weet wat een groeimindset te maken heeft met een positief pedagogisch klimaat.

Duur en studiebelasting

De cursus Wat is de mindsettheorie en hoe zet ik dit in? duurt ongeveer 3 uur met een studiebelasting van 3 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor leraren. Ook interessant voor iedereen die te maken heeft met pedagogiek, didactiek of onderwijskunde of daarin geïnteresseerd is. Een pedagogische, didactische of onderwijskundige vooropleiding op minimaal hbo-niveau is aan te bevelen.

Vaardigheden

Je breidt je kennis uit over de mindsettheorie en ontwikkelt je leerkrachtvaardigheden en begeleidingsvaardigheden door het gebruiken van de aangereikte handvatten.

Lesmaterialen

De cursus Wat is de mindsettheorie en hoe zet ik dit in? bestaat uit: Online instructie, e-learning en vragen na elk (sub)thema.

Opbouw van de cursus

Deze cursus bestaat uit hoofdstukken over de volgende thema's:

  1. Wat is de mindsettheorie?
  2. Mindset in de praktijk

Binnen elk thema worden er één of meerdere vragen over de inhoud gesteld. Dit zijn reproductievragen, toepassingvragen en evaluatievragen.

Toetsing

Deze online cursus wordt niet afgesloten met een eindtoets. De cursus wordt positief afgesloten wanneer 90% van de tussentijdse vragen is beantwoord.

Certificaat

Als je de cursus afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Motiveren