Nederlandse staatsinrichting

Online cursus Nederlandse Staatsinrichting

Sociale akkoorden, internationale politiek, Europa, crisis, de koning - hoe zit het allemaal. Weet jij precies wat het verschil is tussen de Eerste Kamer en de Tweede Kamer of tussen de regering en het kabinet? En hoe zit het met de ministeriële verantwoordelijkheid? Als je in iets meer dan een uur het overzicht wilt (terug)krijgen, dan is de online cursus 'Nederlandse Staatsinrichting' precies wat je zoekt.

Sociale akkoorden, internationale politiek, Europa, crisis, de koning - hoe zit het allemaal. Kun jij onder woorden brengen dat 'de politiek' wordt gedragen door een slim doordacht systeem? En weet jij precies wat het verschil is tussen de Eerste Kamer en de Tweede Kamer of tussen de regering en het kabinet? En hoe zit het met de ministeriële verantwoordelijkheid? Als je in iets meer dan een uur het overzicht wilt (terug)krijgen, dan is de online cursus 'Nederlandse Staatsinrichting' precies wat je zoekt.

Doel van de cursus

De online cursus 'Nederlandse Staatsinrichting' geeft je meer inzicht in het politieke systeem, op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau en binnen de Europese Unie. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Historische kennis om politieke systeem te begrijpen
  • Kennis van diverse bestuurlijke instanties
  • Kennis van de positie van de koning binnen Koninkrijk der Nederlanden
  • Kennis van staatsinrichting op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau, en binnen de Europese Unie

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Nederlandse Staatsinrichting' duurt ongeveer 2 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 3 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die zijn vergeten kennis over de Nederlandse politiek wil opfrissen. Maar ook mensen die merken dat ze eigenlijk niet zoveel weten over de samenhang van de staatsinrichting zullen veel aan deze training hebben. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Leren.

Lesmaterialen

De cursus 'Nederlandse Staatsinrichting' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Samenvatting, Totstandkoming formele wetten, Trias Politica in Nederland, Wetgevende en uitvoerende macht.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 2 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Nederlandse Staatsinrichting' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat  

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!