Functieprofiel ontwerpen en gebruiken

Online cursus Functieprofiel ontwerpen en gebruiken

Functieprofiel ontwerpen en gebruiken | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Functies moeten binnen een onderneming helder zijn, met het oog op zowel de beloning van personeel als de beoordeling van het functioneren van medewerkers. Daarom zijn functieprofielen hard nodig. Maar hoe ontwerp je deze profielen? En als je ze hebt, hoe werk je er dan mee? In deze online cursus leer je dit praktisch en systematisch aanpakken.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Functieprofiel ontwerpen en gebruiken' leer je op een praktische en systematische manier hoe je talentontwikkeling binnen je organisatie kunt aanpakken.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van het nut van een functieprofiel
  • Maken van een functieprofiel
  • Kennis van diverse soorten gesprekken met medewerkers en de rol van functieprofielen daarin
  • Kennis van diverse soorten profielen (taak- en resultaatgericht)
  • Kennis van de beoordelingscyclus

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Functieprofiel ontwerpen en gebruiken' duurt ongeveer 3 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 6 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die direct of indirect betrokken is bij het maken van functieprofielen en/of als leidinggevende deelneemt binnen de beoordelingscyclus. Advies vooropleiding: MBO2.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Begeleiden, Formuleren en rapporteren, Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De cursus 'Functieprofiel ontwerpen en gebruiken' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Sjabloon functieprofiel, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: E-book ´Berliner Balanced Scorecard in de praktijk´.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Functieprofiel ontwerpen en gebruiken' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!