Kansenongelijkheid met Inge de Wolf

Kansenongelijkheid met Inge de Wolf

In 15 minuten bijgepraat over de uitdagingen van dit moment

15 minuten HARD! Een korte en krachtige podcast serie van Karim Amghar.

Karim vraagt hierin onderwijsprofessionals, beleidsmakers, politici en sociologen in 15 minuten het hemd van het lijf over verschillende actuele onderwijsvraagstukken op zoek naar kennis en oplossingen. 

In deze aflevering staat het thema kansenongelijkheid centraal. Karim gaat in gesprek met Inge de Wolf.

Inge de Wolf is inspecteur en hoogleraar. Ze is directeur van de Academische Werkplaats Onderwijskwaliteit, een onderzoeksnetwerk van scholen, wetenschappers (UM en VU) en inspecteurs. Doel is uit te vinden wat het beste werkt in het onderwijs.
Ook werkt Inge als strategisch inspecteur bij de onderwijsinspectie, is zij hoogleraar aan de Universiteit Maastricht en werkt ze regelmatig voor de WorldBank en OECD.

Karim Amghar is bekend van zijn boek Van Radicaal Naar Amicaal, het televisieprogramma Karim pakt zijn Kans voor de NTR en als panellid van het programma de Wereld Draait Door (DWDD) en het Lagerhuis.

Naast zijn schrijf- en televisiewerk, werkt Amghar als docent omgangskunde op een MBO in Rotterdam en voorheen ook als docent op een lerarenopleiding in Leiden. Amghar heeft zich gespecialiseerd in polarisatie, radicalisering, diversiteit en andere sociaal-maatschappelijke thema’s. In 2018 ontving hij de Compassieprijs voor het tegengaan van polarisatie en discriminatie in de Nederlandse samenleving.