Google Ads voor beginners

Online cursus Google Ads voor beginners

Deze cursus zal je helpen om een start te maken met Google ads en je de handvatten geven om jouw eigen campagnes op te starten en te analyseren. Zo kun jij jouw bedrijf blijven verbeteren en laten groeien.

Wil je ook groeien met jouw bedrijf, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Het bekende en populaire platform Google Ads kan je daarbij helpen. Hierop kun je zelf advertenties en campagnes starten die zichtbaar zijn voor een groot, specifiek publiek. Deze advertenties kun je vervolgens door middel van handige tools analyseren, zodat jij jouw bedrijf optimaal kunt verbeteren en kunt groeien. Deze cursus zal je helpen om een start te maken met Google ads en je de handvatten geven om jouw eigen campagnes op te starten en te analyseren.

Doel van de cursus

In de online training ‘Google Ads voor beginners’ leer je alle basisprincipes van Google ads; wat je met dit programma kan en hoe je het optimale eruit kunt halen om de juiste doelgroep voor jouw bedrijf aan te trekken en jouw zichtbaarheid te vergroten. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Een account aanmaken en handige, belangrijke instellingen aanzetten voor maximale blootstelling aan de juiste doelgroep

  • Je hebt een overzicht van wat je met Google Ads kunt en welke functies er zijn

  • Je weet hoe je de juiste zoekwoorden kunt verkrijgen zodat jouw advertentie bij de juiste doelgroep terecht komt.

  • Je weet hoe je gemakkelijk mensen naar uw advertentie trekt en meer klikken krijgt.

  • Je weet hoe je een campagne start en welke functies hiervoor zijn.

  • Je weet hoe je jouw campagnes kunt analyseren door middel van rapporten.

Duur en studiebelasting

De cursus ‘Google Ads voor beginners’ duurt ongeveer 2 uur. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor iedereen die zijn bedrijf wil laten groeien en een connectie wil leggen met de juiste doelgroep. Advies vooropleiding: MBO4

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: onafhankelijkheid, informatie analyse, plannen en organiseren, en probleemanalyse.

Lesmaterialen

De cursus ‘Google Ads voor beginners’ bestaat uit tekst, verschillende video’s en toetsvragen.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens toetsvragen om tussendoor je kennis te testen.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus ‘Google Ads voor beginners’ bevat een aantal toetsvragen na verschillende hoofdstukken.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!