De kracht van curriculumherziening in het voortgezet onderwijs

Online cursus De kracht van curriculumherziening in het voortgezet onderwijs

Deze cursus geeft je inzicht in het begrip curriculum, de ontwikkeling ervan en de verschillende betrokken partijen.

Welkom bij onze cursus 'De kracht van curriculumherziening in het voortgezet onderwijs'. Je leert hoe je de kwaliteit van het curriculum kunt analyseren en beoordelen, en hoe je een curriculum kunt herzien en implementeren. Aan het eind van deze cursus zul je beter in staat zijn om je huidige curriculum te verbeteren en zo de beste leerresultaten voor je studenten te garanderen. Laten we samen deze spannende reis beginnen!

Doel van de cursus

Het doel van deze cursus is jou, als docent in het voortgezet onderwijs, te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om je curriculum effectief te herzien en te verbeteren. We willen je bewust maken van alle aspecten die bijdragen aan een sterk en relevant curriculum. Van het begrijpen van de basisbegrippen tot aan de praktische stappen voor implementatie, deze cursus is ontworpen om je te helpen de kwaliteit van je onderwijs te verhogen en zo bij te dragen aan de optimale ontwikkeling van je studenten.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Analyseren en verbeteren van bestaand curriculum.
  • Ontwikkelen van een coherent nieuw curriculum.
  • Samenwerken met diverse stakeholders.
  • Navigeren door overheidsrichtlijnen en -eisen.
  • Evalueren en kiezen van effectieve leermethoden.

Duur en studiebelasting

De cursus 'De kracht van curriculumherziening in het voortgezet onderwijs' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 4 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor docenten. Advies vooropleiding: MBO

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Analyseren, Onderzoeken, Creëren en innoveren, Leren.

Lesmaterialen

De cursus 'De kracht van curriculumherziening in het voortgezet onderwijs' bestaat uit: College, huiswerkopdrachten, downloads, tussentijdse vragen en een eindtoets.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus 'De kracht van curriculumherziening in het voortgezet onderwijs' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Informatie-analyse
Omgang met details
Plannen en organiseren