Het bevorderen van verschillende denkstrategieën door middel van denksleutels’

Online cursus Het bevorderen van verschillende denkstrategieën door middel van denksleutels’

Sta je voor de klas en wil je je didactisch verder professionaliseren? Wil je eigenaarschap, zelfredzaamheid en zelfsturing bij je leerlingen bevorderen? Geef je les aan leerlingen die behoefte hebben aan meer uitdaging? Of heeft jouw school de ambitie om zich aan te sluiten bij de onderwijstrends?  Dan is deze cursus beslist wat voor jou! 

Introductie

Deze cursus biedt jou de kans om je theoretische kennis te verbreden en praktische vaardigheden te ontwikkelen om de denksleutels effectief in het onderwijs toe te passen. Je krijgt toegang tot de theoretische achtergrond, heldere uitleg, instructieve filmpjes en stimulerende vragen om je te specialiseren in de denksleutels mét een vleugje humor. 

Daarnaast ontvang je praktische tips en ben je voorzien van materialen om de denksleutels effectief te gebruiken in jouw lessen.

Nooit meer een schooldag met constant eenzijdige vragen, waarop alleen maar een kant-en-klaar antwoord mogelijk is, zoals: 'Wat is de hoofdstad van Nederland?', 'Wanneer was de Tweede Wereldoorlog?' en 'Hoeveel poten heeft een koe?'!

Waarom dat belangrijk is? Dat leer je in deze cursus!

Doel van de cursus

Je staat op het punt om je te verdiepen in de denksleutels om denkstrategieën en -vaardigheden te bevorderen bij leerlingen. De denksleutels vormen een methode die ontworpen is om creativiteit te stimuleren, innovatieve oplossingen te genereren en het leerplezier bij leerlingen te vergroten. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • De theoretische achtergrond van denksleutels, zoals verschillende denkstrategieën, denkvaardigheden, 21-eeuwse vaardigheden en de taxonomie van Bloom
  • Leeropbrengsten waar denksleutels aan kunnen bijdragen
  • Denksleutels introduceren aan leerlingen
  • Verschillende vormen van de denksleutels praktisch inzetten tijdens lessen
  • Denksleutels zelf ervaren
  • Denksleutels implementeren
  • Verdieping en variatie vinden met behulp van denksleutels

Duur en studiebelasting

De cursus ' Het bevorderen van verschillende denkstrategieën door middel van denksleutels' duurt ongeveer 1,5 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor onderwijsprofessionals, zoals docenten.

Lesmaterialen


De cursus ' Het bevorderen van verschillende denkstrategieën door middel van denksleutels' bestaat uit: Filmpjes, informatie met afbeeldingen, downloads en instructies om de denksleutels toe te passen.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus 'Het bevorderen van verschillende denkstrategieën door middel van denksleutels’ bevat kennisvragen en opdrachten om de opgedane kennis toe te passen.

Certificaat

Als je slaagt voor deze cursus, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Motiveren