Notuleren

Online cursus Notuleren

Deze online cursus biedt je een deskundige en praktische handleiding over notuleren. 

Korter of langer geleden ontdekte jouw leidinggevende of werkgever dat je aardig kunt schrijven. En voordat je het in de gaten had, hoort het nu bij jouw taak om werkbesprekingen en teamoverleggen te verslaan. Of: je bent net verkozen als secretaris of notulist van een vereniging. Je hebt al wel een vaag idee over hoe je een verslag schrijft. Maar als het om de fijne kneepjes van het vak gaat, valt er nog wel iets bij te leren. En hoe houd je de grote lijn vast? Deze online cursus biedt je een deskundige en praktische handleiding. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Notuleren' leer je stap voor stap hoe je notuleert bij eenvoudige maar ook meer ingewikkelde vergaderingen of bijeenkomsten. Je leert notuleren pas echt in de praktijk maar met de vuistregels uit deze training maak je een zelfverzekerde en krachtige start. Verder komt in deze e-learning een aantal morele vragen aan bod, want als notulist krijg je bijna ongemerkt een tamelijk hoge machtspositie binnen een organisatie.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Deskundig en doelgericht notuleren van vergaderingen en bijeenkomsten
  • Helder verslagleggen
  • Toepassen van aanwijzigingen om de notulen nuttig te maken (met oog op volgende vergaderingen)
  • Omgaan met positie van notulist 

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Notuleren' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt circa 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor notulisten, rapporteurs, verenigingsbesturen, leidinggevenden, teamleiders en projectmanagers. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training inzet binnen de opleiding die je volgt, dan werk je daarmee aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Ethisch en integer handelen, Formuleren en rapporteren, Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De cursus 'Notuleren' bestaat uit een e-learning met audio- en videomateriaal, Model vaste formuleringen, Model actiepuntenlijst. 

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Notuleren' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!