Marketingstrategie

Online cursus Marketing

Marketing | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Als je echt omzet wilt maken en die wilt verhogen, dan maak je hoe dan ook werk van marketing. Marketing staat voor gericht zijn op de klant en voor tegemoetkomen aan zijn of haar wensen en behoeften.Wil jij te weten komen wat belangrijk is bij marketing, dan is deze online cursus helemaal voor jou bestemd. In begrijpelijke taal en op de praktijk gericht!

Doel van de cursus

In deze online cursus leer je meer over marketingstrategieën en over wat echt belangrijk is bij marketing.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van de voornaamste principes en uitgangspunten van marketing
  • Kennis van diverse marketingvormen
  • Kennis van de belangrijkste verschijnselen van marktsegmentatie en -fragmentatie
  • Toepassen van criteria voor marktsegmentatie
  • Kennis van diverse marketingstrategieën
  • Kennis van de zeven P's van de marketingmix
  • Begrippen als winkelbeeld en winkeltrouw

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Marketing' duurt ongeveer 5 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 8 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is bestemd voor iedereen die behoefte heeft aan nuchtere, samenvattende en op de praktijk gerichte informatie over de voornaamste uitgangspunten en principes van marketing. Advies vooropleiding: MBO2.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten voor de opleiding die je volgt, werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties op MBO-niveau: Beslissen en activiteiten initiëren, Relaties bouwen en netwerken, Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' inspelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Marketing' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Praktijkopdracht, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek 'Dit is nu marketing'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Marketing' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!