Rouw en verlies

Online cursus Verwerking van rouw en verlies

Iedereen krijgt vroeg of laat met verlies te maken en iedereen verwerkt het op zijn of haar eigen manier. Heb jij behoefte aan meer inzicht in de processen die spelen bij de verwerking van rouw en verlies? Dan heb je nu de gelegenheid om via deze online cursus in ongeveer drie kwartier bijgepraat te worden.

Deze online cursus helpt je te begrijpen wat er gebeurt als je te maken krijgt met verlies. Verlies kan slaan op het wegvallen van een geliefde, een relatie, maar ook op het kwijtraken van een baan of carrière. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken en iedereen verwerkt een dergelijke ervaring op zijn of haar eigen manier. Heb jij behoefte aan meer inzicht in de processen die spelen bij de verwerking van rouw en verlies? Dan heb je nu de gelegenheid om via deze online training in ongeveer drie kwartier bijgepraat te worden.

Doel van de cursus

De online cursus 'Rouw en verlies' biedt een handreiking bij de begeleiding van rouwenden, al dan niet professioneel. De praktische voorbeelden in deze online training zijn met opzet niet alleen gericht op rouw na overlijden van een geliefde. Ook het wegvallen van andere soorten houvast levert vaak een periode van rouw op, waaruit mensen onder goede begeleiding vaak sterker te voorschijn komen. Wil jij in een dergelijk proces als begeleider of ondersteuner een betekenisvolle rol spelen? Dan kan deze online training je een eind op weg helpen!

Wat kan je of ken je na de cursus?

  • Je hebt meer inzicht in de psychologie achter rouwprocessen en emotionele intelligentie.
  • Handvatten om anderen in het proces van rouw betekenisvol te begeleiden.

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Rouw en verlies' duurt ongeveer een half uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor zorgverleners, mantelzorgers en personen die betrokken zijn bij de ondersteuning van rouwenden. Deze online cursus is ook geschikt als je niet professioneel bij rouw betrokken bent, maar gewoon meer over dit onderwerp wilt weten. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen, Ethisch en integer handelen, Relaties bouwen en netwerken, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten.

Lesmaterialen

De cursus 'Rouw en verlies' bestaat uit: een e-learning met audiofragmenten, formulier 'instrumenten voor beeldvorming', vragenlijst 'Rouw en verlies' en een samenvatting. Ook is de cursus als e-book te volgen.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Rouw en verlies' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!