Six Thinking Hats

Six Thinking Hats

De Bono houdt zich bezig met hoe mensen denken, en hoe dat te verbeteren valt. In dit boek zet hij ‘parallel’ denken uiteen tegenover ‘waarheidsdenken’. We zijn altijd in dat laatste getraind, maar denken is veel breder. De Bono geeft met Six Thinking Hats een simpele en volgens gebruikers verrassend bruikbare verbredingsmethode. 

Six Thinking Hats ( Samenvatting )

De Bono houdt zich bezig met hoe mensen denken, en hoe dat te verbeteren valt. In dit boek zet hij ‘parallel’ denken uiteen tegenover ‘waarheidsdenken’. We zijn altijd in dat laatste getraind, maar denken is veel breder. De Bono geeft met Six Thinking Hats een simpele en volgens gebruikers verrassend bruikbare verbredingsmethode. Lees meer.....

 

De auteur

Edward de Bono is een Brits psycholoog, arts en managementauteur. Hij studeerde met een Rhodebeurs aan de Universiteit van Oxford. Hij verzorgde colleges aan de universiteiten van Oxford, Cambridge, Londen en Harvard. Voor de BBC maakte hij de televisieserie De Bono's Thinking Course en voor de Duitse WDR The Greatest Thinkers. Een voorbeeld van wat hij bereikt heeft met het lateraal denken concept zijn de Olympische spelen in Los Angeles in 1984, de eerste spelen die winstgevend waren.

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites.Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Aanpassingsvermogen
Betrokkenheid
Creativiteit
Durf
Initiatief nemen
Integriteit
Netwerkvaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Oordeelsvorming
Overtuigingskracht
Samenwerken
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen