The E-myth Revisited

The E-myth Revisited

Een eigen business hebben spreekt voor velen tot de verbeelding. Maar dit valt als je eenmaal gestart bent voor de meesten nogal tegen. De ‘E’ in ‘E-myth’ staat voor entrepreneurship. Het boek behandelt dwalingen rond ondernemerschap, maar ook wat je hieraan kan verbeteren.

The E-myth Revisited  (Samenvatting)

Een eigen business hebben spreekt voor velen tot de verbeelding. Maar dit valt als je eenmaal gestart bent voor de meesten nogal tegen. De ‘E’ in ‘E-myth’ staat voor entrepreneurship. Het boek behandelt dwalingen rond ondernemerschap, maar ook wat je hieraan kan verbeteren. Lees meer.....

 

De auteurs

Michael E. Gerber is een Amerikaanse auteur en oprichter van Michael E. Gerber Companies, een bedrijf voor het trainen van zakelijke vaardigheden in Carlsbad, Californië.Gerber werd geboren op 20 juni 1936 in Elizabeth, NJ. Hij was de zoon van Harry Gerber en Helen Gary Gerber Aaron. 

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Ambitie
Besluitvaardigheid
Initiatief nemen
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Overtuigingskracht
Plannen en organiseren
Prioritering
Toewijding
Vasthoudendheid