Emotional Intelligence

Emotional Intelligence

Op welk gebied maakt het echt uit om aan jezelf sleutelen? Waarom zijn slimmere mensen lang niet altijd gelukkig of succesvol, en minder slimme wel? EQ ofwel Emotional Intelligence bepaalt misschien wel meer dan wat dan ook hoe je leven zich ontwikkelt. En jij kan je EQ ontwikkelen.

Emotional Intelligence (Samenvatting)

Op welk gebied maakt het echt uit om aan jezelf sleutelen? Waarom zijn slimmere mensen lang niet altijd gelukkig of succesvol, en minder slimme wel? EQ ofwel Emotional Intelligence bepaalt misschien wel meer dan wat dan ook hoe je leven zich ontwikkelt. En jij kan je EQ ontwikkelen. Lees meer.....

 

De auteur

Daniel Goleman  is een Amerikaans psycholoog, schrijver en wetenschapsjournalist. Hij introduceerde voor een breed publiek het begrip emotionele intelligentie. Zijn belangrijkste en meest invloedrijke idee is dat de prestaties van mensen niet uitsluitend afhankelijk zijn van hun intelligentie, maar ook door hun vermogen in sociale situaties goed te functioneren. Volgens Goleman bezit het zelfvoelende brein zelfkennis, zelfbeheersing, geestdrift en het vermogen eigen emoties te herkennen en zichzelf te motiveren. 

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites.Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Aanpassingsvermogen
Betrokkenheid
Energie
Integriteit
Klantgerichtheid
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Motiveren
Netwerkvaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Overtuigingskracht
Samenwerken
Toewijding
Verandervermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen