Business model generation

Business model generation

De termen business model en business canvas zijn in recordtijd populair geworden sinds Business Model Gereration. Het boek biedt een introductie in de wereld van het ontwikkelen van nieuwe bedrijvigheid. Het idee is dat je negen in elkaar grijpende domeinen moet uitdenken en in elkaar moet laten haken.

Business model generation (Samenvatting)

De termen business model en business canvas zijn in recordtijd populair geworden sinds Business Model Gereration. Het boek biedt een introductie in de wereld van het ontwikkelen van nieuwe bedrijvigheid. Het idee is dat je negen in elkaar grijpende domeinen moet uitdenken en in elkaar moet laten haken. Lees meer...

 

De auteurs

Alexander Osterwalder is een Zwitserse bedrijfstheoreticus, auteur, spreker, adviseur en ondernemer, bekend om zijn werk op het gebied van bedrijfsmodellering en de ontwikkeling van het Business Model Canvas. In 1999 was Osterwalder medeoprichter van zijn eerste startup Netfinance, die zich richtte op financiële geletterdheid. Hij was journalist voor het Zwitserse zakenblad BILANZ in 2000-2001, en Senior Research Fellow terug aan de Universiteit van Lausanne van 2000 tot 2005.

Yves Pigneur is een Belgische computerwetenschapper en sinds 1984 hoogleraar Management Informatie Systemen aan de Universiteit van Lausanne, bekend van zijn werk aan het businessmodel canvas met Alexander Osterwalder. Hij wordt beschouwd als een "meesterbrein" onder de bedrijfsstrategieën, zijn canvas is gebruikt door tal van bedrijven zoals P&G, Amazon, Lockheed Martin en Tesla.

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

Over de samenvattingen

Business boeken. De lijst van klassiekers die je gelezen zou moeten hebben blijft groeien. Maar wie heeft daar de tijd voor, en waarom moeten ze zo dik zijn? Dr. Machiel Emmerink heeft de beste boeken ter wereld helemaal voor je gestript tot de essentie, in 2 pagina’s per boek (Nederlands en Engels). Door de ultracompacte samenvatting raak je in 10 tot 15 minuten tot de kern van het verhaal. 

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Aanpassingsvermogen
Ambitie
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Durf
Initiatief nemen
Klantgerichtheid
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Plannen en organiseren
Toekomstvisie