Influence

Influence

We besluiten vaak vanuit shortcuts, zoals gewoonten en reflex-reacties. Daarom staan we voortdurend bloot aan beïnvloeding. En zelf wil je een ander ook wel eens beïnvloeden. Als je de principes hierachter beheerst, word je er zelf sterker in, en minder vatbaar voor anderen. Cialdini legt uit hoe, met zes dominante principes.

Influence (Samenvatting)

We besluiten vaak vanuit shortcuts, zoals gewoonten en reflex-reacties. Daarom staan we voortdurend bloot aan beïnvloeding. En zelf wil je een ander ook wel eens beïnvloeden. Als je de principes hierachter beheerst, word je er zelf sterker in, en minder vatbaar voor anderen. Cialdini legt uit hoe, met zes dominante principes. Lees meer.....

 

De auteurs

Robert Beno Cialdini is oud-hoogleraar psychologie en marketing aan de Arizona State University en de Stanford-universiteit. Hij kreeg vooral bekendheid door één boek Influence: The Psychology of Persuasion uit 1984. Hiervan zijn er al meer dan drie miljoen exemplaren verkocht en het is in dertig talen verschenen. Nog steeds geeft hij in tal van landen lezingen over de verschillende methodes, waarmee je anderen kunt overtuigen en beïnvloeden. Op dit terrein is hij de meest geciteerde sociaal psycholoog ter wereld

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Ambitie
Initiatief nemen
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Motiveren
Netwerkvaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Overtuigingskracht
Snel schakelen
Vasthoudendheid