The Richest Man in Babylon

The Richest Man in Babylon

Babylon was eens de rijkste stad ter wereld. En daarbinnen had je natuurlijk een rijkste man. We doen vaak alsof welvaart bouwen moeilijk is of veel moeite kost. In deze door Bill Gates en Warren Buffet bejubelde klassieker staat hoe simpel en universeel geldig de ''natuurwetten'' van welvaartopbouw zijn.

The Richest Man in Babylon (Samenvatting)

Babylon was eens de rijkste stad ter wereld. En daarbinnen had je natuurlijk een rijkste man. We doen vaak alsof welvaart bouwen moeilijk is of veel moeite kost. In deze door Bill Gates en Warren Buffet bejubelde klassieker staat hoe simpel en universeel geldig de ''natuurwetten'' van welvaartopbouw zijn. Lees meer.....

 

De auteur

George Samuel Clason  was een Amerikaanse auteur. Clason is vooral bekend vanwege het schrijven van een reeks informatieve pamfletten over zuinig zijn en hoe je financieel succes kunt behalen. Hij begon met het schrijven van de pamfletten in 1926, waarbij hij gebruik maakte van gelijkenissen uit het oude Babylon. Hij wordt meestal geassocieerd met zijn boek The Richest Man in Babylon, dat voor het eerst werd gepubliceerd in 1926. Clason richtte twee bedrijven op, de Clason Map Company uit Denver, Colorado en de Clason Publishing Company. De Clason Map Company was de eerste die een wegenatlas van de Verenigde Staten en Canada publiceerde, maar heeft ''The Great Depression'' niet overleefd

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Aanpassingsvermogen
Ambitie
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Omgang met details
Onafhankelijkheid
Prioritering
Probleemanalyse
Snel schakelen
Stressbestendigheid
Toewijding
Vasthoudendheid
Verandervermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen