Leiderschap & ondernemerschap (MBA)

Online cursus Leiderschap & ondernemerschap (MBA)

Leiderschap & ondernemerschap (MBA) | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Ontdek alle belangrijke gebieden waar je als leider/ondernemer aan moet werken om je organisatie op een (nog) hoger niveau te brengen. In vrijwel iedere situatie zijn initiatie en aandrijving van belang. Een bedrijf kan sterk bepaald worden door de personen die dit doen – bijvoorbeeld jij. Deze SpeedMBA cursus gaat over leiderschap en ondernemerschap. Het eerste draait om hoe je 'volgwaardiger' wordt voor anderen, het tweede om hoe je zélf meer gedaan krijgt. Op beide gebieden is het enorm de moeite waard om aan jezelf te sleutelen.

Doel van de cursus

Doel is om je te leren aan jezelf te werken als leider/ondernemer, om je organisatie naar een hoger niveau te brengen. Leer hoe 'volgwaardiger' te worden, en zelf meer gedaan te krijgen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van leiderschap en ondernemerschap: verschillen, diverse aspecten 

  • Aan jezelf als leider werken: pad, skills, focusgebieden, eigenschappen
  • Je tot anderen verhouden: stijlen, macht, mensen aansturen, effectief communiceren
  • Ondernemerschap: het ondernemersmodel, hun mindset, persoonlijke effectiviteit

Duur en studiebelasting

De cursus 'Leiderschap & Ondernemerschap (MBA)' duurt 8 tot 10 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen en de opgedane kennis verrijken met omringende inzichten, duik dan nog een slag dieper in het meegeleverde e-boek. De totale studiebelasting bedraagt dan 16 tot 20 uur.

Doelgroep en vooropleiding

De cursus is voor iedereen die zich herkent in de rol van leider of ondernemer, en iedereen met ambities of interesse in die richting. Advies vooropleiding: HBO bachelor.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: sleutelen aan diverse aspecten van jezelf (zoals je focus, leiderschaps-skills, dagelijks na te leven eigenschappen), bewustwording van je pad en keuzen, inzicht in hoe je als leider tot anderen te verhouden, effectiever communiceren, aangescherpte mindset, persoonlijke effectiviteit.

Lesmaterialen

De cursus 'Leiderschap & Ondernemerschap (MBA)' bestaat uit: een algemene introductiemodule, video’s, slides, een toets, een certificaat en het boek 'Het Bedrijf'. 

Opbouw van de cursus

'Leiderschap & Ondernemerschap (MBA)' begint met de introductiemodule van de grotere cursus waar deze cursus een onderdeel van is. Die introductiemodule is optioneel. Het geeft je het hele raamwerk waarin je alles van je business kan plaatsen. Daarmee wordt ook de positie van dit onderwerp ten opzichte van alle overige onderwerpen duidelijk. Dit deel duur ruim een half uur. Als je de introductiemodule niet kijkt, mis je niks ten aanzien van dit specifieke cursusonderwerp.  

Dan volgen de video’s van Leiderschap en ondernemerschap. Deze duren bij elkaar een uur. Vervolgens kan je de bijbehorende slides nog een keer in je eigen tempo doornemen. Daarna raden we je aan het betreffende hoofdstuk uit het e-boek te lezen. Ook kan je de bijbehorende toets maken. Tot slot moedigen we je aan je verder te verdiepen in het e-boek, om meer te begrijpen van de plek van Leiderschap & ondernemerschap in de rest van alle hoofdgebieden van business.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 secties. 

Toetsing

De module heeft een set evaluatievragen, alle o.b.v. keuze tussen A, B of C. Om te slagen, moet je uiteindelijk 60% van de vragen goed hebben beantwoord.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Aanpassingsvermogen
Ambitie
Besluitvaardigheid
Betrokkenheid
Delegeren
Discipline
Durf
Energie
Initiatief nemen
Integriteit
Klantgerichtheid
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Motiveren
Netwerkvaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Ontwikkelen medewerkers
Oordeelsvorming
Overtuigingskracht
Samenbindend leiderschap
Samenwerken
Snel schakelen
Stressbestendigheid
Timemanagement
Toekomstvisie
Toewijding
Vasthoudendheid
Verandervermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen