Finance voor managers (MBA)

Online cursus Finance voor managers (MBA)

Finance voor managers (MBA) | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Financiële kennis is cruciaal omdat alles wat je doet moet leiden tot goede financiële resultaten: al je inspanningen om goed in de markt te staan, te vernieuwen, goed georganiseerd te zijn, en dat geheel goed te managen. In deze online cursus leer je financiën beter snappen en beoordelen. Want om wat met financiële informatie te kunnen, moet je de basis van finance begrijpen.

Overigens lijkt finance soms wel een verwarrend gebied: je kan productief zijn maar toch niet winstgevend, of omgekeerd. Je kan solvabel maar niet liquide zijn, of omgekeerd. Het kan aantrekkelijk zijn om schuld te hebben, of niet. Je kan administratief winst hebben, maar in de praktijk failliet worden verklaard. Uiteindelijk grijpen alle begrippen en inzichten logisch in elkaar. Het belangrijkste is dat je door alle getallen heen het verhaal blijft zien van wat er heeft plaatsgevonden. Finance voor Managers van SpeedMBA gaat fundamenteel gezien dus niet over getallen.

Doel van de cursus

Doel is om jou als manager kennis van finance bij te brengen. In deze online cursus doe je de meest basale kennis van accounting op. Ook leer je de essentiële informatie in de jaarstukken doorzien, evenals de getallen (inclusief fraude).

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van de essentie van financiën: waar het echt om gaat, en de natuurwet van accounting
  • Kennis van financiële kernoverzichten: balans, V&W, cash flow, equity
  • Getallen leren lezen: ratio’s en metrieken, verhalen over en manipulatie van cijfers snappen

Doelgroep en vooropleiding

De cursus is voor iedereen die succesvoller meer van management en bedrijfsvoering wil begrijpen. Specifieker gezien, is de cursus voor iedereen voor wie het nuttig is de basis van finance te begrijpen. Advies vooropleiding: HBO bachelor.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: basisaccounting, jaarverslagen snappen, analytische blik werpen op business, verband leggen tussen getallen en hoe die zijn ontstaan, kengetallen snappen, cijfers interpreteren.

Lesmaterialen

De cursus ‘Finance voor managers (MBA)’ bestaat uit een algemene introductiemodule, video’s, slides, een toets, een certificaat en het boek 'Het Bedrijf'.

Duur en studiebelasting

De cursus 'Finance voor managers (MBA)' duurt 8 tot 10 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen en de opgedane kennis verrijken met omringende inzichten, duik dan nog een slag dieper in het meegeleverde e-boek. De totale studiebelasting bedraagt dan 20 tot 24 uur.

Opbouw van de cursus

'Finance voor Managers (MBA)' begint met de introductiemodule van de grotere cursus waar deze cursus een onderdeel van is. Die introductiemodule is optioneel. Het geeft je het hele raamwerk waarin je alles van je business kan plaatsen. Daarmee wordt ook de positie van dit onderwerp ten opzichte van alle overige onderwerpen duidelijk. Dit deel duur ruim een half uur. Als je de introductiemodule niet kijkt, mis je niks ten aanzien van dit specifieke cursusonderwerp.  

Dan volgen de video’s van Finance. Deze duren bij elkaar 1 uur en 40 minuten. Vervolgens kan je de bijbehorende slides nog een keer in je eigen tempo doornemen. Daarna raden we je aan het betreffende hoofdstuk uit het e-boek te lezen. Ook kan je de bijbehorende toets maken. Tot slot moedigen we je aan je verder te verdiepen in het e-boek, om meer te begrijpen van de plek van Finance in de rest van alle hoofdgebieden van business.

Aantal modules

Deze cursus bestaat, naast de algemene introductie, uit 4 secties. 

Toetsing

De module heeft een set evaluatievragen, alle o.b.v. keuze tussen A, B of C. Om te slagen, moet je uiteindelijk 60% van de vragen goed hebben beantwoord.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

 

 

Besluitvaardigheid
Discipline
Informatie-analyse
Omgang met details
Oordeelsvorming
Organisatiegericht aansturen
Probleemanalyse
Toekomstvisie