Microsoft Office - Leerlingen met een hulpvraag

Online cursus Microsoft Office - Leerlingen met een hulpvraag

Binnen Microsoft Office zijn talloze instellingen mogelijk om leerlingen met een hulpvraag te helpen. Zo zijn er instellingen die visuele en/of auditieve ondersteuning bieden. Tijdens deze training leer je een aantal van deze instellingen kennen.  

Binnen Microsoft Office zijn talloze instellingen mogelijk om leerlingen met een hulpvraag te helpen. Zo zijn er instellingen die visuele en/of auditieve ondersteuning bieden. Tijdens deze training leer je een aantal van deze instellingen kennen. 

Doel van de cursus

In de training Microsoft Office - Leerlingen met een hulpvraag leer je verschillende instellingen te veranderen in de Microsoft Office omgeving om aan een hulpvraag van leerlingen (en leerkrachten) te voldoen. Ook leer je functies gebruiken van Microsoft Office die ondersteuning bieden bij het invoeren van tekst en het lezen van tekst.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Weergave instellingen van Windows 10 & de Chrome-browser aanpassen.
  • Effectief gebruik van Windows Ink.
  • Word functies zoals Dicteren, Voorlezen, Editor instellen en gebruiken.
  • Office Lettertypes toevoegen (als voorbeeld OpenDyslexic).
  • Word Toegankelijkheidsinstellingen gebruiken.
  • Word Insluitende Lezer gebruiken.
  • Bekend met de mogelijkheid van Office Add-ins.

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Microsoft Office - Leerlingen met een hulpvraag ' duurt ongeveer 5 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 6 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor docenten.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Samenwerken en overleggen, Formuleren en rapporteren, Vakdeskundigheid toepassen, Analyseren, Onderzoeken, Creëren en innoveren, Leren.

Lesmaterialen

De cursus 'Microsoft Office - Leerlingen met een hulpvraag ' bestaat uit: online instructie, video-ondersteuning en verrijkingsopdrachten.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 5 modules. 

Toetsing

Tijdens de training zijn er meerdere evaluatievragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de evaluatievragen en de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!