Rascisme en discriminatie met Hanneke Felten

Rascisme en discriminatie met Hanneke Felten

In 15 minuten bijgepraat over de uitdagingen van dit moment

15 minuten HARD! Een korte en krachtige podcast serie van Karim Amghar.

Karim vraagt hierin onderwijsprofessionals, beleidsmakers, politici en sociologen in 15 minuten het hemd van het lijf over verschillende actuele onderwijsvraagstukken op zoek naar kennis en oplossingen. 

In deze aflevering staat het thema racisme en discriminatie centraal. Karim gaat in gesprek met Hanneke Felten.

Hanneke Felten is senior projectleider en onderzoeker effectiviteit en diversiteit bij Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS).

Haar expertise ligt op het terrein van effectief discriminatie (voorooordelen en steretypen) bestrijden op grond van seksuele voorkeur, genderidentiteit, sekse, afkomst, religie en huidskleur. Tevens actief als onderzoeker t.a.v. verminderen gender gerelateerd geweld en suicidaal gedrag.

Karim Amghar is bekend van zijn boek Van Radicaal Naar Amicaal, het televisieprogramma Karim pakt zijn Kans voor de NTR en als panellid van het programma de Wereld Draait Door (DWDD) en het Lagerhuis.

Naast zijn schrijf- en televisiewerk, werkt Amghar als docent omgangskunde op een MBO in Rotterdam en voorheen ook als docent op een lerarenopleiding in Leiden. Amghar heeft zich gespecialiseerd in polarisatie, radicalisering, diversiteit en andere sociaal-maatschappelijke thema’s. In 2018 ontving hij de Compassieprijs voor het tegengaan van polarisatie en discriminatie in de Nederlandse samenleving.