Lesgeven met LessonUp

Online cursus Lesgeven met LessonUp

Lesgeven met LessonUp | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

In deze cursus leer je hoe je LessonUp kunt inzetten in jouw lespraktijk. Aan de hand van video's, afbeeldingen en tekst wordt uitgelegd hoe je de verschillende mogelijkheden van LessonUp kunt benutten.

Doel van de cursus

Na de cursus ben je in staat om met de basiskennis van LessonUp leuke, interactieve lessen te maken. Ook weet je hoe je deze lessen kunt gebruiken in je les, en kunt delen met jouw leerlingen. Tot slot leer je hoe je de leerlingen kunt volgen in inzicht kunt krijgen in hun leerproces.

Wat kun je precies na de cursus?

  • (Interactieve) lessen maken
  • Lessen delen en geven
  • Klassen aanmaken
  • De voortgang van leerlingen volgen en feedback geven

Duur en studiebelasting

Voor een gedegen basiskennis heb je ongeveer 2 uur nodig, maar dit is mede afhankelijk van de tijd die je neemt om het geleerde meteen in praktijk uit te proberen. Het is aan te raden te experimenteren met je leerlingen en ervaring op te doen. 

De minimale studiebelasting is 10 uur, indien je gebruik maakt van het aanvullende leermateriaal.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen die kennis wil overdragen aan anderen, maar richt zich vooral op docenten binnen het VO (en PO).

Wat heb je nodig?

Om de cursus te volgen is het handig om vooraf een account aan te maken bij LessonUp, mocht je dit nog niet hebben. De eerste 30 dagen maak je gratis gebruik van alle LessonUp Pro-functionaliteiten. Daarna kun je de licentie aanschaffen voor € 69,- per jaar.

Toetsing

Om voor de cursus te slagen, moet je minimaal 90 procent van de vragen goed beantwoord hebben. 

Certificaat

Als je slaagt voor de cursus, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Aanvullend leermaterial

Hieronder staan enkele suggesties voor meer informatie over dit onderwerp of verbreding ervan.
Cursus: Hybride lesgeven
Cursus: Starten met werken in de cloud (Office 365)
Cursus: Activerende digitale werkvormen

Creativiteit
Informatie-analyse
Mondelinge vaardigheid
Motiveren
Ontwikkelen medewerkers