Lesgeven in tijden van Corona

Lesgeven in tijden van Corona

In deze podcast word je in 15 minuten bijgepraat over de corona uitdagingen van dit moment.

15 minuten HARD! Een korte en krachtige podcast serie van Karim Amghar.

Karim vraagt hierin onderwijsprofessionals, beleidsmakers, politici en sociologen in 15 minuten het hemd van het lijf over verschillende actuele onderwijsvraagstukken op zoek naar kennis en oplossingen. 

In deze aflevering staat het thema lesgeven in tijden van corona centraal. Karim gaat in gesprek met Marloes de Vries.

Marloes de Vries is vanaf 1985 werkzaam in het onderwijs en vanaf 1997 in verschillende functies bij het Albeda College en het ROC Zadkine. Bij het Albeda College heeft zij van 2002 tot 2007 gewerkt als divisiedirecteur Economie, waarvan de laatste twee jaar ook als directeur van de Albeda Veranderorganisatie. In 2007 stapte zij over naar ROC Zadkine, waar zij directeur werd van Zadkine Zuid. Vanaf 2007 tot nu is zij verantwoordelijk geweest voor de dagelijkse leiding van deze onderwijseenheid met zeven locaties en voor het tot stand brengen van de nieuwbouw van de koepel VO LMC en Zadkine. ROC Zadkine breed was zij domeindirecteur ICT, Bouw en Afbouw, Facilitaire Dienstverlening, Logistiek & AKA en voor een aantal portefeuilles op het gebied van vastgoed / facilitair beheer, marketing / communicatie en risicojongeren.

Karim Amghar is bekend van zijn boek Van Radicaal Naar Amicaal, het televisieprogramma Karim pakt zijn Kans voor de NTR en als panellid van het programma de Wereld Draait Door (DWDD) en het Lagerhuis.

Naast zijn schrijf- en televisiewerk, werkt Amghar als docent omgangskunde op een MBO in Rotterdam en voorheen ook als docent op een lerarenopleiding in Leiden. Amghar heeft zich gespecialiseerd in polarisatie, radicalisering, diversiteit en andere sociaal-maatschappelijke thema’s. In 2018 ontving hij de Compassieprijs voor het tegengaan van polarisatie en discriminatie in de Nederlandse samenleving.