NPO-kansongelijkheid Meesters met dromen

NPO-kansongelijkheid Meesters met dromen

Deze podcast over kansongelijkheid en wat de NPO gelden daarvoor kunnen betekenen is gratis te beluisteren. Je hoeft je alleen even aan te melden.
 

In de nieuwe serie NPO podcasts bevraagt Karim in 15 tot 25 minuten beleidsmakers, bestuurders en ervaringsdeskundigen over de doelen en effecten van de NPO gelden.

In deze aflevering spreekt Karim met Ismail Aghzanay en Emin Kececi van Meesters met dromen. Twee zeer bevlogen docenten die dagelijks in de praktijk meemaken wat kansongelijkheid in het onderwijs betekent. In deze podcast vertellen ze over hun ideeën en wensen ten aanzien van de besteding van de NPO gelden en het effect daarvan in de praktijk.

Ismail Aghzanay  is spreker, leraar van het jaar 2018, teamleider en docent en één van de grondleggers van 'Meesters met dromen'.

Emin Kececi is spreker, docent Engels, oprichter van 'Teachers for climate' en oprichter van 'Meesters met dromen'.

Karim Amghar is bekend van zijn boek Van Radicaal Naar Amicaal, het televisieprogramma Karim pakt zijn Kans voor de NTR en als panellid van het programma de Wereld Draait Door (DWDD) en het Lagerhuis.

Naast zijn schrijf- en televisiewerk, werkt Amghar als docent omgangskunde op een MBO in Rotterdam en voorheen ook als docent op een lerarenopleiding in Leiden. Amghar heeft zich gespecialiseerd in polarisatie, radicalisering, diversiteit en andere sociaal-maatschappelijke thema’s. In 2018 ontving hij de Compassieprijs voor het tegengaan van polarisatie en discriminatie in de Nederlandse samenleving.