Storytelling

Online cursus Storytelling

Hoe maak je een project interessanter? Door een verhaallijn toe te voegen natuurlijk! Zoek je inspiratie hoe je dit moet doen? Dan is deze online cursus echt iets voor jou! Deze cursus over storytelling is bedoeld voor leerkrachten basis- en speciaal onderwijs en onderwijsassistenten.

Introductie

Deze cursus over storytelling is bedoeld voor leerkrachten basis- en speciaal onderwijs en onderwijsassistenten. Deze cursus neemt je praktisch mee om een verhaallijn in je project toe te voegen.

Doel van de cursus

In deze cursus krijg je praktische handreikingen voor je onderwijs om meer betrokkenheid bij leerlingen én jezelf bij begrijpend lezen te creëren door storytelling.

Wat kan je of ken je na de cursus

Je leert hoe je een verhaallijn met vragen kunt verbinden aam maatschappelijke thema’s.

Duur en studiebelasting

2 uur zelfstudie en daarna zelfstandige toepassing

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor leerkrachten basis- en speciaal onderwijs. Ook interessant voor iedereen die te maken heeft met pedagogiek of onderwijskunde of daarin geïnteresseerd is.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan je leerkrachtvaardigheden met betrekking tot begrijpend lezen en project onderwijs

Lesmaterialen

Online instructie, E-learning en vragen na elk (sub)thema.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is praktisch gericht om leerkrachtvaardigheden te versterken, zodat leerlingen zich ontwikkelen door middel van de verhaallijn in het project.
Na elk subthema worden er één of meerdere vragen over de inhoud gesteld. Het beantwoorden van de vragen verdiept je inzicht.
 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

Om voor de cursus te slagen, moet je minimaal 70 procent van de vragen goed beantwoord hebben. 

Certificaat

Als je slaagt voor de toetsvragen, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Creativiteit
Informatie-analyse
Mondelinge vaardigheid