NPO: In gesprek met<br />
Kim Putters

NPO: In gesprek met
Kim Putters

15 minuten HARD! Het tweede seizoen van een korte en krachtige podcast serie van Karim Amghar. Karim vraagt hierin onderwijsprofessionals, beleidsmakers, politici en sociologen in 15 minuten het hemd van het lijf over verschillende actuele onderwijsvraagstukken op zoek naar kennis en oplossingen. 

15 minuten HARD! Het tweede seizoen van een korte en krachtige podcast serie van Karim Amghar.

Karim vraagt hierin onderwijsprofessionals, beleidsmakers, politici en sociologen in 15 minuten het hemd van het lijf over verschillende actuele onderwijsvraagstukken op zoek naar kennis en oplossingen. 

In deze aflevering staat het thema NPO – huidige stand van zaken centraal. Karim gaat in gesprek met Prof. dr. Kim Putters.

Prof. dr. Kim Putters (1973) is sinds juni 2013 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en hoogleraar Beleid en Sturing van de Zorg in de Veranderende Verzorgingsstaat bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM), van de Erasmus Universiteit  Rotterdam. Van 2008 tot 2013 was hij al hoogleraar Management van zorginstellingen aan hetzelfde instituut. Hij promoveerde op vraagstukken van beleid en bestuur in de zorg en verricht onderzoek naar innovaties in zorginstellingen, naar maatschappelijk ondernemerschap en wijk- en buurtgericht werken.

Kim Putters is vanaf 1 juni 2019 benoemd tot bestuurslid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Vanaf januari 2017 is hij kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER). Hij is adviserend lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), voorzitter van het ZonMw onderzoeksprogramma ‘Effectief werken in de jeugdzorg’, vice-voorzitter bestuur van het Oranjefonds en lid van de curatorium van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Hij is daarnaast lid en voorzitter van verscheidene curatoria van leerstoelen aan Nederlandse universiteiten, waaronder de Den Uyl leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en een leerstoel van het Instituut Gak aan de Universiteit Utrecht. Ook is hij lid van de Raad van Advies van de Nationale Jeugdraad en lid van de Raad van Toezicht van Museum Catharijneconvent.

Van 2003 tot 2013 was Putters lid van de Eerste Kamer en sinds 2011 ook de Eerste
Ondervoorzitter. Hij was tevens vice-fractievoorzitter van de PvdA-fractie in de Senaat. Van 2011 tot 2013 was hij eveneens voorzitter van de Nederlandse Eerste en Tweede Kamerleden in de Interparlementaire Unie (IPU). In de gemeente Hardinxveld-Giessendam was hij van 2002 tot 2012 gemeenteraadslid en fractievoorzitter.

Karim Amghar is bekend van zijn boek Van Radicaal Naar Amicaal, het televisieprogramma Karim pakt zijn Kans voor de NTR en als panellid van het programma de Wereld Draait Door (DWDD) en het Lagerhuis.

Naast zijn schrijf- en televisiewerk, werkt Amghar als docent omgangskunde op een MBO in Rotterdam en voorheen ook als docent op een lerarenopleiding in Leiden. Amghar heeft zich gespecialiseerd in polarisatie, radicalisering, diversiteit en andere sociaal-maatschappelijke thema’s. In 2018 ontving hij de Compassieprijs voor het tegengaan van polarisatie en discriminatie in de Nederlandse samenleving.