Duurzame InzetbaarheidsindeX

Duurzame InzetbaarheidsindeX

De DIX is een wetenschappelijk gevalideerd instrument ontwikkeld door TNO. TNO waarborgt hierbij de inhoudelijke kwaliteit van de DIX. Door een unieke samenwerking wordt deze scan aangeboden. 

Welkom bij de Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX)! Door het invullen van deze scan krijg je inzicht in jouw inzetbaarheid op het werk. We stellen vragen over jouw gezondheid, ontwikkeling, werkplezier en werk-privé balans. Na het invullen krijg je een overzicht van jouw resultaten. Je krijgt ook uitleg en tips die helpen om met plezier aan het werk te zijn en te blijven.

Deze test is ook ideaal voor organisaties. Veel organisaties hebben behoefte aan inzicht in hoe het ervoor staat met duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Hoe gezond en gemotiveerd zijn medewerkers bijvoorbeeld? Hoe sluiten hun kennis en vaardigheden aan bij het werk? En passen medewerkers over 5 jaar nog steeds goed bij hun werk? De DIX biedt hier een oplossing voor.

INHOUD VAN DE DIX

De DIX is een wetenschappelijk gevalideerd instrument ontwikkeld door TNO. De DIX geeft inzicht in belangrijke kernonderdelen van duurzame inzetbaarheid zoals gezondheid en energie, kennis en vaardigheden, motivatie en betrokkenheid en werk-privé balans van medewerkers. Daarnaast vraagt de DIX naar huidig en toekomstig functioneren van medewerkers, en persoonlijk leiderschap in het werken aan de eigen ontwikkeling. Tot slot worden ook belemmerende factoren bij het huidige functioneren uitgevraagd.

BEWUSTWORDING EN ACTIE

Medewerkers krijgen na het invullen van de DIX hun scores teruggekoppeld in hun persoonlijke dashboard (bij certificaten op jouw persoonlijke pagina), met een uitleg van hun score en adviezen op basis van hun score. Dit zorgt voor inzicht in de eigen duurzame inzetbaarheid en geeft aanknopingspunten voor verbetering.