Kinderen, een gezonde start

Online cursus Kinderen, een gezonde start

Deze online training laat zien hoe jij er alles aan kunt doen om te zorgen dat je kind gezond opgroeit. Je zult leren wat gezonde voeding precies is en hoe je deze kennis elke dag kunt toepassen. Je krijgt tips over gezonde én goedkope voeding, maar ook over hoe je het voor je kind leuk kunt maken om gezond te eten en voldoende te bewegen.

De geboorte van een kind is het mooiste dat je kan overkomen. Als je na negen maanden zwangerschap je baby in je armen hebt, ben je misschien wel één van de gelukkigste mensen op aarde. Maar je weet ook dat het dan pas echt begint!

Nu is het aan jullie, als moeder en vader, om je kind gezond te laten opgroeien. Om je heen zijn er genoeg ongezonde verleidingen te vinden die dat niet gemakkelijk maken: van goedkoop fastfood tot de spelcomputer en televisie, waardoor je kind te weinig beweegt.

Daarom laten we in deze cursus zien hoe jij er alles aan kunt doen om te zorgen dat je kind gezond opgroeit. Je zult leren wat gezonde voeding precies is, maar ook hoe je deze kennis elke dag weer kunt toepassen. Je krijgt tips over gezonde én goedkope voeding, en over hoe je het voor je kind ook nog eens leuk kunt maken om gezond te eten. Vervolgens laten we zien hoe jij kunt zorgen dat je kind voldoende beweegt, zodat hij of zij in goede lichamelijke conditie komt en blijft.

Doel van de cursus

De online cursus 'Kinderen, een gezonde start' helpt je om ervoor te zorgen dat je kind gezond opgroeit.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van gezonde voeding voor kinderen
  • Toepassen van voedingstips
  • Toepassen van tips om te zorgen dat je kind voldoende beweegt

Duur en studiebelasting

Deze cursus duurt circa 15 uur. Wil je het maximale rendement uit je online cursus halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 á 3 weken.

Doelgroep

Deze online cursus 'Kinderen, een gezonde start' is geschikt voor ouders die graag meer willen weten over gezonde voeding voor hun kinderen.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Begeleiden, Plannen en organiseren, Stimuleren, Opvoeden.

Lesmaterialen

De online training 'Kinderen, een gezonde start' bestaat uit: E-Books, Video's, Informatie over Pedologie, Bonusmateriaal, Toets.

Toetsing

Deze online cursus wordt afgesloten met een eindtoets.

Certificaat

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een certificaat.

Hoe gaat dit in zijn werk:

  1. Je volgt de online training in zijn geheel.

  2. Is de training succesvol afgerond dan klik je op de gele balk met de tekst:  ‘Klik hier om uw CERTIFICAAT VAN DEELNAME aan te vragen!’

  3. Het certificaat ontvang je via e-mail en mocht je deze niet hebben ontvangen, check ook even je spambox!

Tip: Bewaar je certificaten en/ of plaats deze bij je (Linkedin) profiel, At Monday Talentcard® , portfolio of CV.