Tekenen & illustreren in Photoshop

Online cursus Tekenen & illustreren in Photoshop

Tekenen & Illustreren in Photoshop | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Van idee naar illustratie met Photoshop
Illustreren en tekenen behoort zeker tot de mogelijkheden van Photoshop. Leer hoe je met de tekengereedschappen in dit programma schitterende tekeningen en illustraties kunt maken.

Teken- en schildertechnieken toepassen
Je leert verschillende tekenstijltechnieken als krijt, aquarel, acryl, olieverf etcetera en hoe je toegepaste kleuren, kleurtonen, schaduwen en hooglichten nog kunt aanpassen en manipuleren. Bouw illustraties op in lagen en benut de enorme kracht van het programma als het aankomt op het aanpassen en manipuleren van pixels.

Doel van de cursus

Je weet aan het einde van de cursus hoe je een illustratie goed kunt opzetten en hoe je ervoor zorgt dat je tekent in het juiste perspectief. Je beheerst de mogelijkheden van de verschillende tekengereedschappen en instellingen zodat je zelf kunt kiezen om te tekenen in de tekenstijl krijt, aquarel, acryl, olieverf etcetera. Je weet welke regels er gelden voor composities en hoe je van concept naar schets naar een eindresultaat toewerkt.

Wat ga je leren

Document opzetten voor drukwerk, web of beeldscherm
Opzetten orthografisch perspectief en natuurlijk perspectief
Proportioneel tekenen in perspectief
Weken met meerdere vluchtpunten in perspectief
Spiegelingen tekenen in perspectief
Compositie Template Gulden Snede
Basis instellingen penseel en kennismaken met de penseelbibliotheek
Werken met Flow, Shape Dynamics, Scattering, Texture, Color Dynamics, Transfer, Pen pressure, Fade, Wet edges en Build Up
Basis theorie kleur en toepassing van kleurprincipes
Parkatijkvoorbeeld stap voor stap tekenen en uitwerken van een mensfiguur
Werken met belichting en arceringen

Duur en studiebelasting

De duur van deze videocursus is 3 uur met een studiebelasting van minimaal 12 tot 15 uur. Onze video’s zijn met zorg gemonteerd. Hierin leggen we in een zo kort mogelijke tijd exact uit wat je moet weten. Echter om je deze technieken volledig eigen te maken zul je met al het geleerde moeten experimenteren en oefenen. Hiervoor kun je ofwel ons downloadbaar materiaal of eigen materiaal gebruiken. Houd rekening met een minimale studiebelasting van drie keer de videoduur.

Doelgroep van deze cursus

Illustratoren, vormgevers, tekenaars, striptekenaars en storyboard tekenaars. Je kunt al aardig tekenen op papier maar wil je je creativiteit en talent ook verder ontwikkelen met digitaal tekenen dan is het leren tekenen in Adobe Photoshop een goede keus.

Lesmaterialen

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Al onze video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Engelse Interface van de software maar we benoemen in onze uitleg ook de Nederlandse (vak)termen. Je dient zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit instructievideo’s verdeeld over hoofdstukken. Wij adviseren om de volgorde van de hoofdstukken en de video’s aan te houden aangezien latere video’s vaak teruggrijpen op geleerde kennis in eerder video’s.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Algemene basisvaardigheden en -kennis met het werken met Adobe Photoshop is een pré. Enig tekentalent maakt deze cursus leerzaam.

Toetsing

Deze cursus bevat geen eindtoets. 

Certificaat / afronding

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een gewaarmerkt bewijs van afronding. 

Tip: Bewaar je bewijs van afronding bij je (LinkedIn) profiel, At Monday Talentcard®, portfolio of online CV. Zo raak je het nooit meer kwijt en toon je bovendien aan iedereen jouw ambitie en talent.