Verwacht: Microsoft - werken in de Cloud

Online cursus Verwacht: Microsoft - werken in de Cloud

Microsoft Office 365 wordt op veel scholen gebruikt. Heel vaak alleen voor e-mail, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. In deze cursus wordt uitgelegd wat de Cloud is, wat je ermee kunt en wat de voordelen zijn.

Je leert hoe je kunt samenwerken met collega’s, hoe je bestanden in je OneDrive plaatst, hoe je verschillende versies van je bestanden kunt beheren en hoe de gedeelde opslag SharePoint werkt. Na deze cursus win je een hoop tijd door effectief te werken in de Cloud!

Over de auteur

Marien Zonnenberg behoort tot de groep Microsoft Innovative Education Experts. Hij is goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op ICT gebied en hij weet Office365 binnen zijn het onderwijs goed toe te passen. De omgeving van Google is hem ook niet vreemd. Marien Zonnenberg is in staat leerkrachten, directies en ICT beheerders te adviseren bij de inzet en inrichting van ICT in het onderwijs. Op dit moment staat Marien Zonnenberg parttime voor de klas in het voortgezet onderwijs. Hij geeft les in het vak ICT en Media. Daarnaast is Marien zelfstandig ondernemer. Hij werkt veel samen met partners zoals APS IT-diensten en geeft eindgebruikerstrainingen in het primair en voortgezet onderwijs. Ook ondersteunt hij scholen en besturen bij de inrichting van Microsoft SharePoint en Microsoft Teams.

Doel van de cursus

Je leert hoe je kunt samenwerken met collega’s, hoe je bestanden in je OneDrive plaatst, hoe je verschillende versies van je bestanden kunt beheren en hoe de gedeelde opslag SharePoint werkt.

Wat ken en kun je na de cursus

  •  de mail, agenda, contactpersonen en taken van Outlook gebruiken
  •  bestanden uploaden in je OneDrive of nieuwe bestanden aanmaken
  •  bestanden bewerken in Word Online
  •  vanuit je OneDrive bestanden delen en in deze bestanden samenwerken met anderen
  •  verschillende versies van je bestanden beheren, verwijderen en herstellen
  •  enkele basisfuncties uit SharePoint gebruiken